Mun isällä  ja äidillä on synttärit parin päivän välein ja suunnittelin jo hyvissä ajoin, että teen heille kakun. Tää kakku olikin sitten oikein epäonnen kakku. Mun piti tehdä kakku perjantaina, että kerkeis rauhassa maustumaan ja kostumaan, mutta en sitten kerennytkään. Alettiin Jennan kanssa heti la aamusta tekemään kakkupohjaa.

2149249.jpg

Irtopohjavuoka oli jäänyt porukoille, kun vein iskälle Baileys-kakkua, joten piti käyttää silikonivuokaa.

Pohjan resepti on tosi yksinkertainen, mutta sen onnistuminen piilee siinä, että jauhot ym. sekoitetaan sokeri-munavaahtoon käsin:


Tässä taulukko jossa hieman viittausta siitä, kuinka monta munaa eri kokoisiin vuokiin voisi mennä.

vuoan halkaisija pyöreä:             15-18 cm      20-22cm     24cm        26cm         28cm        30cm

vuoan halkaisija neliskulmainen:  12-15cm       18-20cm     22cm        25cm         28cm        30cm

munien määrä kpl                          2 kpl            3 kpl         4 kpl        5-6 kpl        7-8 kpl     9kpl

 

Taikina esim 26cm vuokaan

munia 5-6 kpl

saman verran sokeria

saman verran vehnäjauhoja joista voit halutessasi korvata osan esim 1/2 dl perunajauhoilla (lisään joukkoon varmuuden vuoksi pienen hyppysellisen leivinjauhetta ihan varmuuden vuoksi, vaikka sitä ei varmaankaan edes tarvitsisi)

(1 tl vaniljasokeria)

2149248.jpg

Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Voitel reunat. Ota kolme samankokoista kuppia tai mukia. Riko munat yhteen kuppiin. Lisää toiseen mukiin saman verran sokeria. Kolmanteen mukiin jauhot.

Kaada kulhoon munat ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella vaahto kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahtoon tulee jäädä vatkaimesta hetkeksi aikaa selkeä kuvio.

Sihtaa joukkoon jauhot.

Sekoita jauhot varovaisesti munavaahtoon puhtaalla kädellä. (muista poistaa myös sormukset yms ennen käsien pesua)

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia alimmalla tasolla kunnes kakku on kypsä. (kiertoilmauunissa paistan 150 asteessa noin 35 minuuttia alimmalla tasolla.) Kokeile kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, paista vielä hetki.

Ota kakku uunista. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa jäähtymään.

 

Kakun reunat tuntuivat kovilta, joten ajattelin kostuttaa reunat kunnolla vaniljamaidolla, jotta se eivät jäisi rapeiksi. Kostutin kuitenkin hieman liikaa, joten kakusta ei ainakaan tullut kuiva.

Väliin tuli mansikkamoussea, joka sekin tuntui aika löysältä. Vuorasin silikonivuoan ja kokosin kakun siihen. Täytettä valahti pöydälle, kun yritin siirtää silikonivuokaa lautaselle ja siinä vaiheessa meinasi hermo palaa jo ihan tosissaan ja kello näytti jo puoltapäivää ja kakun pitäisi olla tarjolla iltapäivällä.

Tässä välissä menimme äidin kanssa etsimään minulle keittiöön joulumattoja synttärilahjaksi.

Kakku oli kuin olikin hyytynyt, mutta pursotuksia siihen ei enää tullut. Marsipaanista väsäsin elämäni ensimmäiset marsipaanikukat.

2149252.jpg

Maultaan kakku oli kyllä tosi tosi hyvää!!!