Näitä oli ihan pakko kokeilla:

Kristallipullat:

2011642.jpg

Pullataikina:
2 dl vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai
50 g margariinia

Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi ( ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia.
 

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita.
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />


Minä käytin siro-erikoishienoa sokeria. En tiedä tuliko pullan kuohkeus siitä, että annoin sen rauhassa kohota kulhossa reilun tunnin ajan, ensin puolet ajasta lämpimässä vesihauteessa leivinliinalla peiteltynä ja puolet ajasta huoneenlämmössä ilman vesihaudetta. Sen jälkeen vielä annoin rauhassa kohota uunipellillä valmiina pullina.